Admin Admin
| Naslov komentara: Poucna prica Sat Mar 21, 2009 3:56 pm | |
| Gospodaru moj, uvedi Salima u okrilje Svoje milosti!!
Spomenuta priča preuzeta je s predavanja "Iskreno pokajanje" brata Hajruddina Tahira Ahmetovića.
Nisam ... Nisam imao ni trideset godina kada mi je supruga rodila prvo dijete. Nikada neću prestati sjećati se te večeri. To veče provodio sam, kao i obično, sa svojim lošim društvom u mračnim ulicama. To veče mnogo sam nasmijavao i zabavljao svoje društvo. Znao sam vrlo dobro oponašati ljude, i govorom i djelom. Niko od mene ne bi bio miran. Čak sam oponašao i neke svoje drugove zbog čega su me i izbjegavali. To veče, koju nikada neću zaboraviti, posebno sam nasmijavao i zabavljao svoje društvo oponašajući slijepog čovjeka koji je prolazio pored nas. Na kraju, potpetljao sam mu nogu i on ... on je pao. Ja sam se samo glasno nasmijao i vratio se svome društvu.
Kući sam došao kasno i zatekao svoju suprugu u isčekivanju. Vrijeme poroda se približilo. "Gdje si do sada Rašide?" – progovorila je plačljivim glasom - "Umorna sam mnogo Rašide. Bolovi su sve učestaliji." Pala je suza niz njeno lice koje sam ... koje sam bio i zaboravio. Osjetio sam da prema njoj mnogo griješim. Trebalo je da budem više s njom. Naročito pred kraj devetog mjeseca. Uzeo sam i odvezao suprugu u bolnicu. S njom ... s njom u bolnici nisam proveo ni jednog trenutka. Ostavio sam broj svog telefona i vratio se svome društvu.
Nakon izvjesnog vremena nazvali su me iz bolnice i obavijestili o dolasku moga sina Salima na ovaj svijet. Kada sam stigao u bolnicu na recepciji su tražili od mene da se hitno javim glavnoj doktorici koja je vodila porod. Kakva doktorica?! Sada je najbitnije da vidim svoga sina Salima! Rekli su: "Moraš hitno da se javiš doktorici." Doktorica me obavijestila da je moj sin, moj Salim, došao na ovaj svijet slijep. Odmah sam se sjetio slijepog čovjeka s kojim sam se poigravao to isto veče. Subhanallah!!! Kako uzajmiš tako ti se i vrati!..
| |
|