WukoljinStan
|
|
| Luka | |
| | Autor | Poruka |
---|
cibeg Admin
| Naslov komentara: Luka Mon Feb 28, 2011 6:15 pm | |
| Put za MZ Luka prociscen je u Subotu,tako da su u Ponedeljak Lucani i Krusevci stigli do Seher Srebrenice i obnovili svoje zalihe hrane i drugih potrebnih Artikala. Raspitivali su se malo i o Nacionalnom Parku,o pravilima igre u N. Parkovima. Ja sam uviek bio za bolje,za ono sto ce donijeti bolje vecini. No bojim se da to nebude pogubno za stanovnike MZ Luka,po onome sto ja znam gore ce biti glavna koncetracija sumara i lovocuvara,Biele vode ce biti sporedno mjesto u odnosu na MZ Luka. Mozda budu gore trazili dozvolu da upale ispred kuce motorku. MZ Luka je sa svojim prostorom jedina prva zona Nacionalnog Parka,zasto je u prioritetu u odnosu na sva druga podrucja ja neznam a sumljam u dobre namjere. Zasto nije obuhvacena Radava ciela i nista od Han Pjesacke teritorije neznam.Treba se detaljno informisati,znam da su se mjestani N.Parka u Srbiji sudili sa drzavom,tamo gdje se naselijo Kusturica... Receno mi je da ce gore biti ugaseni svi gateri za rezanje grade......
cibeg: komentar modifikovan dana: Wed Mar 16, 2011 8:15 pm; prepravljeno ukupno 1 puta | |
| | | krusevka
| Naslov komentara: Re: Luka Tue Mar 01, 2011 12:32 am | |
| MZ Luka uopce se nije iteresovala o ovom planu,kao da se to nje nije ticalo. Nevjerujem da je to neka sreca,cim je pripala ovoj MZ. Narod treba zabraniti prolaz preko privatnie zemlje pa neka hodaju helikopterima.. Ipak trebaju znati sva prava koja proizilaze iz ovog plana o N.Parku...
| |
| | | krusko
| Naslov komentara: Re: Luka Tue Mar 01, 2011 7:10 am | |
| To treba strogo zabranit,zakonom zabranit ili zakonom privatnosti,nedati nigdje nista da se gradi,zabranit na svakom privatnom mjestu prolaz....................................................................... | |
| | | Enver B.
| Naslov komentara: Begić Tue Mar 01, 2011 8:53 pm | |
| Slažem se i ja također da se treba zabraniti prolaz preko privatne imovine i tako će i da bude ako Bog da.Niko nama nemože oduzeti našu zemlju i našu šumu.Čuj molim te tražit ćemo dozvolu u Luci i Krušev dolu da upalimo motorku i da drva osiječemo. | |
| | | santasa
| Naslov komentara: NP Thu May 05, 2011 9:42 am | |
| evo sam se prijavio maksuz da pitam kakav je to NP u pitanju ?
bez obzira mislim da se ne treba plašiti NP-a, to samo dobroga može donijeti, važno je samo da se njime upravlja domaćinski i da ga se čuva
ne znam za šta ste vi ali ja mislim da je to dobra stvar - to ne znači da lokalna populacija treba da ispašta ili šuti raja treba da traži da im se omogući da imaju i koristi od parka !
drugo je Kusturica - on je svoje komplekse počeo liječiti na seljacima u selima koja su u i oko parka - počeo je silu da im prosipa i da dovodi k'o fol "renđere" naoružane do zuba ko u jeku rata da hodaju po selima i djecu prepadaju
ok, još jedno pitanje - to je park negdje oko Žepe ? ustvari još jedno - da li bi obuhvatio rijeke Knežinu i Biošticu ?
veliki pozdrav iz Sarajeva Santa | |
| | | Admin Admin
| Naslov komentara: Re: Luka Thu May 05, 2011 11:08 pm | |
| Neznam detalje ovog parka.Ovo sto ja znam,zaista daje sumlju mjestanima MZ Luka.Park se prostire od Visegradske Cuprije do Skelana. Park ide lievom obalom Drine,pored Zepe,Zanimljivo u sastav ovog parka ne ulazi Zepa i ako ima zanimljivu cupriju koju je gradijo isti neimar Visegradske Cuprije. Ovaj park ne uzima ni djelica teritorije Han Pjesacke teritorije i ako je ogroman dio crnogoricna suma i veoma pogodna lokacija za sastav pomenutog parka,takode ne uzima ni sumu Milicke opcine koja je u sastavu velikog kruga koji bi svakako trebao biti u sastavu N.Parka. Ovaj park zauzima mjesta 90% gdje zive Muslimani a sto najvise bode oci je to:Samo MZ Luka ulazi kompletna sa svojom teritorijom u ovaj N.Park,ito kao PRVA ZONA.
Niko se ne boji N.Parka,ali se boji sta je politicka pozadina ovog parka,zasto se tako usko provukao Drinom,zasto nije obuhvatio sire podrucje,zasto nije obuhvatio Borike,Han Pjesak,dio Vlasenicke i Milicke Opcine?????????????????????? | |
| | | Sponsored content
| Naslov komentara: Re: Luka | |
| |
| | | | Luka | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu
| |
| |
| |
|