Danas sam bio u posjeti Kadri Begicu u Bojniku kod Sarajeva. Kod Kadrije sam zatekao Hatidu sa kjojom sam cieli zivot bio u prijateljskim odnosima. Hatida se dobro drzi,raspolozena i uviek nasmijana.Ovaj put njeno raspolozenje cesto je postajalo tuzno. Prisjeca se Hatida rah.oca Alije i svih drugi sa Vukoljina stana,pa i sire..
Kadrija me iznenadio koliko poznaje svakog pojedinca iz Luke i Kruseva dola,koliko poznaje svaku fameliju i mnoge lucke koje su se poudale po raznim mjestima Bosne pa i sire. Svaki nas razgovor Kadrija bih dopunjavao nase propuste,ja se sjecam mnogih stvari u proslosti,koje mi je Kadrija jos vise obogatijo svojim sjecanjem. Ako pogledamo proslosti u leda i Kadrinoj mudrosti,nije nikako cudo sto je bas on,tolike godine bez ikakvi problema drzao prodavnicu u Luci.
Kadri sa desne strane je njegova cerka Serifa.Serifa je neumorni borac,patriota svoje porodice uviek spremna da pomogne,takvu je znam od djetinjstva......
Mujo Sejdic je bio i ostao moj vjerni drug i prijatelj,jedan drugom smo pricali sve sto drugome nismo nikada. Drago mi je da smo to zadrzali i u starim godinama....
Sin Ismeta Begica Izet je jedan od mladih ljudi,prijatan u drustvu,biranim riecima govori,nada da ce jos biti tradicionalno dobrih ljudi iz Luke.... Pored Izeta je Siljo iz Srebrenice....