Naslov komentara: Vukoljin-Stan Sat Aug 20, 2011 11:31 pm
Vukoljin-Stan Danas sam isao na Vukoljin-Stan.Putem sam prizeljkivao da na nasoj Planini bude koliko bilo zivo kao nekada,obzirom da je liepo vrieme,a kosidba caira je u punom jeku. Na moje razocarenje,ni jednog glasa nigdje nisam cuo. Svratih kod Bega,Vukoljina Stana,Dine Begica,kuca bijase otvorena,ali nikoga u kuci.Znao sam da Dino koristi liepo vrieme za kupidbu sijena. Uskoro dodose neki ljudi,Hocemo danas da radimo kod Dine.Imao je Dino u poslednjoj sedmici svaki dan 4-5 ljudi na ispomoci oko sijena. Nakosio sam u Planini oko 2 vagona sijena a imam dosta spremnog i u selu,rece mi Dino.
Samo dio sijena Dinina na Vukoljinu - Stanu.. Dino mi rece; U svaku MZ na Srebrenickoj regi,doslo je bar 2 Balirke a u MZ Luka ni jedna, u Sucesku 6 Balirki... Danas iz Suceske na nasoj Planini rade 2 Balirke...
Ovi veliki traktori izvlace gradu po nasoj Planini,vlasnik je neki srbin sa Spata,rekao bi da vise za nas narod gore nema ni balvana...
Put Put nezvanicno pricaju da ce ici sa Vukoljina-Stana do Kariceva Vlaza..
Teferic Teferic u MZ Luka trebao bi biti po pricama 19 septembra...
Brezonja-Nakin....
Korida
Korida na Zepskoj Planini 3-Septembra,ali bez glavnog bodaca Nakinog Brezonje,koji ima zakazan mejdan u Ilijasu...