Admin Admin
| Naslov komentara: Vukoljin-Stan Fri Dec 18, 2009 7:21 pm | |
| Vukoljin-Stan Poslije danasnjeg razgovora sa Lukom,siguran sam da Lucani imaju snage i da ce prebroditi i ovu zimu sa uobicajenim poteskocama u zimskom periodu. Snijeg u selu je oko 30cm i jos ne prestavlja ozbiljne probleme,mi smo ovako navikli,bilo bi nam vise cudo da bude bolje.Neki su isli danas u planinu po drva,svi kazu nije jos opasno.Cujemo da ce iz Srebrenice krenuti sa ciscenjem snijega sa puta,pa se nadamo uskoro prohodnom putu do nas.Bilo kako bilo ovdi cemo mnogi od nas provesti svoj zivot.Necemo namjerno da kukamo,cini nam se kada kukamo da nam bude poslie teze,da nas posle toga namjerno pritiscu,valjda misle da ce nas istjerati.Na moje kratko pitanje:Jeli i dalje obruc oko Luke,dobijo sam tako i kratak odgovor:Neka svako radi svoj posao a mi cemo raditi kako nama bude ovdi lakse i bolje.
Predlazem da u toku zime budemo prijatelji
Nemozes otici u planinu,niti osjeci drvo da u Srebrenici isti dan ne saznaju,imas osjecaj da iza svakog drveta stoji policajac i sumar,no mi i dalje zivimo i necemo odavde nikada ici. Dva dana nie bilo struje,nista cudno nema u tome,padavine su,danas pomalo pada snijeg,sijelimo do kasno u noc i pricamo sta ko zna.LJeto je bilo dobro pa ce i zima biti mnogo laksa.... | |
|
cibeg Admin
| Naslov komentara: Re: Vukoljin-Stan Sat Dec 19, 2009 3:06 am | |
| Vremenske prilike u Luci su medu najtezim u BIH ali gore zive hrabri momci koji se jos nisu poceli zaliti ili su tako naucili od svoje opcine. | |
|