Naslov komentara: Krusev do Fri Aug 20, 2010 11:50 pm
Krusev do
Enver Begic iz Srebrenice:Danas sam bio u Srebrenici sa Zahidom i Fehimom Habibovic iz Krusev dola. Tradicionalna proslava u Lucicama MZ Luka.-19-09-2010god.Uz bogat kulturni sadrzaj: - Korida -Pjesacke trke -Bacanje kugle Turnir u fudbalu i dr.
Ovu tradicionalnu proslavu treba svakako odrzati,to je mjesto gdje se najvise okupi naseg naroda. Mjesto gdje se sjetimo svoje mladosti i mnoge rodbine koju smo cesto samo ovdi vidali. Sjecam se proslave na kojoj sam ja u kolu nabrojao da kola 370 djevojki a malo kasnije moj drug Avdo rah.Sulejmanovic 401. Bila su to stara,reko bih zlatna vremena...
Mjesto gdje ce biti teferic
Dzamija u Krusevu dolu..............
Zahid i Fehim
Bili su malo vise veseli nego obicno.Odobreno je Krusev dolu da gradi Munaru,pa smo vec napravili plan da to sto prije uradimo. Ne sumnjamo da cemo i ovaj posao uz Alahovu pomoc privesti kraju.Pored nas i nase volje,koji zivimo u Krusev dolu i u Samoj Bosni,iskreno mi se nadamo i ovaj put da ce nam diaspora mnogo pomoci,tako je do sada bilo svaki put.
Akcija dobrovoljnog priloga kako bi se munara završila u što kraćem roku.
Pokrenuta je akcija za prikupljnje novcanih sredstava.Ovlaštene osobe za prikupljanje priloga su: Bosna: Habibović Zahid,Špiodić Elvir,Omerović Zajim. Evropa: Habibović Fehim Amerika: Špiodić Fehim zvani-Vehid