Admin Admin
| Naslov komentara: Mirsad Omerović otvorio prvu slastičarnu u Srebrenici Sat Jul 31, 2010 6:11 am | |
| Mirsad Omerović otvorio prvu slastičarnu u SrebreniciGodinama bio podstanar jer njegova kuća još nije obnovljena. Dobio stan u Potočarima. Posla ima, dolaze mušterije svih uzrastaMirsad Omerović (33) iz srebreničkoge sela Rađanovići u MZ Osatica, sa suprugom i dvoje djece pet godine živio je kao podstanar u Srebrenici, jer njegova porodična kuća još nije obnovljena. Iako je, otkako se vratio, prošao sve i svašta, čežnja za rodnom grudom glavni je razlog njegovog povratka. Mirsad kaže da je nekoliko puta predavao papire za obnovu kuće, al nije bilo koristi. Nije mogao naći ni posao, pa se snalazio na razne načine.Nakon što je američka organizacija CRS U Potočarima izgradila stambene zgrade sa 33 stana, uspio je dobiti stan u lameli broj tri i tu otvoriti prvu slastičarnu
-Na svu sreću, imam zlatne ruke i hvala Bogu znam svašta raditi. Najviše sam radio u građevini i tako prehranjivao porodicu. Otvorio sam slastičarnu jer žalosno je da čovjek mora ići u Bratunac na kolače. Iako sam tek mjesec u poslu, zadovoljan sam. Dolaze mušterije svih uzrasta. Dolaze i stranci koji ovih dana borave u Srebrenici. Radim svaki dan od jutra do kasno uvečer. Imam kolače svih vrsta, a nabavljam ih u Zvorniku i Tuzli, i cijena je prihvatljiva - kaže Mirsad koji se zahvaljuje Općini Srebrenica koja mu je nakon pet godina dala mogućnost da se zaposli. | |
|