Admin Admin
| Naslov komentara: Komemoracija u Srebrenici... Wed Jul 28, 2010 2:54 am | |
| 3. RE: Komemoracija u SrebreniciJavljam vam se kao sudionik marsa u Srebrenicu i kao sudionik 15-te obljetnice genocida i stradanja mog naroda. Ne postoje rijeci u mom jeziku (Bosanskom) kojim bi opisao moje razocarenje i tugu zbog onoga što se radi bosnjackom narodu. Nisam izgubio vjeru u sebe i dalje cu ciniti sve što je u mojoj moci da pomognem koliko mogu te cu i sledece godine biti nazocan istim dogadjajima ako Bog da. Prijedloge za poboljšanje hodnje cu mozda uputiti organizatoru gos. Durakovicu koji me razocarao i u "sposobnosti" istog sam se osobno uvjetrio.
Vama cu samo reci da nažalost mi živimo sa narodom koji svoj obraz prodaje za 5 do 10 km - toliko su naplacivali parking oni izbjegli iz Sarajeva od Žutog mosta pa do Bratunca taj dan. Trudio sam se da pronadjem novinare da to snime i objave, ali shvatio sam da režimske i kako vi kažete "izdajnicke" novine i novinari rade uglavnom po diktatu vlastodržaca te to nisu objavili. No narod koji izgubi obraz nema buducnosti. Ja sam ucen da kada se obraz izgubi ne treba ti ni glava. Narod kaze: "Kada uprljas obraz, ni Drina ga nemože oprati."
Podržavam sve one koji se zalažu za sprecavanje govora i aplauza na djenazi i ukopu i za to cu se i sam boriti.
Usput, koristim priliku da javno pitam gosp. HURTICA zašto ne izvrši eshumaciju rahmetli Nurifa Rizvanovica? A ISTO TAKO JAVNO PITAM SADAŠNJE RUKOVODSTVO I NACELNIKA SULJICA U SREBRENICI "PO KOJIM KRITERIMA I NA TEMELJU CEGA U SREDNJOŠKOLSKOM CENTRU KAO POSLUŽITELJ RADI ŽIVANOVIC MILADIN (MILE) iz Bratunca"? To je osoba koja je 1992.god vidjena da vozi iz dvorane ubijene bošnjake tamicem, dakle ucestvovao je u genocidu. Osoba koja je sa druge opcine, a ubjedjen sam da ima povratnika koji mogu raditi taj posao. I to je vjerovatno jaranska usluga Srebrenicana okolnim Srbima jer badzo mu je profesor i clan SDS-a.
Imao bi još toga cime se opisuje koliko su srebrenicke bosnjacke vlasti isgubile obraz, ali cu se uzdržati za sada.
Naš narod je na moju žalost zbog ovakvih rukovodilaca izgubio vjeru u bolju buducnost i sve više se miri sa sadašnošcu što nije dobro. Mjenjajmo svijest i navike, oprostimo jedan drugome, pomozimo patriotima, a borimo se protiv svojih lešinara. Vama osobno želim sve najbolje i podržavam vas u onom što radite, pogotovu kad svoje tvrdnje ptkrijepite cinjenicama i argumentima.
Selam!
Srebrenicanin
(Nismo zeljeli da potpisemo ime autora.
)KOMENTAR: Ovo je iz jednog politickog clanka,posto sam sit politike nisam clanak htio prenijeti i ako je istinit i kritican..... [i] | |
|