Luka je pod malim sniegom i u sablasnoj tisini. Sniega ima oko 15-20cm nie posebno hladno.Veceras smo sielili na Poravani,bilo je razni tema. Cesto vidimo neke nepoznate ljude,koji hodaju po planini.
Predpostavljamo da su neki kontrolori,ali vjeruj da nije ovdi potreban nikakav Sumar,ima toga previse u Luci.Nista bolja situacija nie ni u Krusevu dolu. Narod je zahvatilo neko ne povjerenje,svako svakoga nesto prati,nie ovako dobro....
Bio sam u prosli Ponedeljak u Srebrenici,nemas ni dole koga vidjeti ni sresti,jedino mi se susrecemo po Srebrenici koji sidemo dole. Neobicno je ponekad ,pogledas od Piace niz Srebrenicu i uopce nevidis nikakvog pjesaka. Gdje god dodes u kancelariju zbog nekog posla,svi su nervozni,ko da oni moraju ponovo uz Planinu. Vjeruj mi da dole idem samo kada moram.
Pored svega,gdje god odem,zelim sto prie da se vratim u Luku.Ovdi sam zadovoljan u dusi,nista mi ne fali, imamo svega,samo nam treba malo vise sloge. Nema nista novo,svi smo fala Bogu sa zdravljem dobro.Ocekujemo sa Proljecem ozivljavanje naseg mjesta u svakom pogledu...
Kada dodes u Bratunac,kao da si u drugoj drzavi,ima naroda svuda....