mumin
| Naslov komentara: AKTUELNA LUKA Sat Jun 13, 2009 10:11 pm | |
| Panciceva-homorika Vukoljin-StanVeceras sam razgovarao sa Fejzom Sinanovic na Poravni. Moje pitanje je kao i sto bih bilo svih nas:Kako teku radovi na putu Fejzo?. Danas sam bijo na Regopeku,slozio sam dva sijena,pa sam se malo umorio.Vidio sam da kamioni istresaju materijal po putu ispred Muhine vikendice,dotle su dosli.Prava je milina sada se voziti ovim putem.
AKO SE BUDE ISTORIJA PONAVLJALA,IJA SE VRACAM NA VUKOLJIN-STAN
Put je danas nasipat ispred ove vikendice..
Nas kraj ipak ogrija sunce sa Zepske strane...Ovo je pogled sa Zlovrha na Vukoljin stan i ova je slika sa Zepske stranice..
Ovuda je bila prva solucija da u Luku side put,iza Ponora skoli..
Panciceva homorika je drvo koje se rijetko susrece,kako kod nas tako i u cijelom svijetu u okolini Luke ovo rijetko drvo moze se naci Za Ponorom i jedan dio na Gradu,tacnije u stjenama ispod Haljina i ISPOD Musine kuce...Drvo je prelijepo...
Sulejman na Karicevu-vlazu...
Uvazeni Enver nam je rekao:Ako ja ziv budem asvalt ce doci na Karicev vlaz a sve cu uciniti da side u selo.Ovdi cu otkupljivati sve vase proizvode za moju fabriku,sve ljude iz ova dva sela cu zaposliti.
Ove godine. Ove godine cu nasuti put i uvaljati do Podravanja,na proljece odmah idem sa asvaltiranjem. Molimo boga da Enveru da zdravlja i zivota,da se Enverov plan a nase zelje ispune.
VODA JE ZIVOT
Radi se projekat,da se dovede voda u svaku kucu.
Imamo dosta ideja da se izbjegnu uzbrdice uz Gobelju,kada budemo radili put sa Gobelje u selo.
Ova godina je po svim pitanjima,bolja od predhodni,ima naroda svuda po planini,ima i zivotinje vise nego prije,tako da nas je sve krenulo ako tako bude i dalje bice dobro.
Skola Skola je zavrsena,dvoriste zagradeno sa pletenom alminiskom zicom,koja je visoka 4,5 metra. Nadamo se do jeseni da Ambulanta pocne raditi i da imanemo prvu zimu bolnicara u Luci.KRUSEV-DONeke slike su nastale ranije,a neke u maju ove godine,pokusao sam da ih postavim da odgovaraju trenutnoj situaci? HOCELI SAONE U MUZEJ? | |
|