Naslov komentara: Kupioci sijena Sun Mar 22, 2009 2:18 am
Kosevina u Luci Povratak u Luku,bijo je vise nego mali,vratili su se uglavno srarci uz par izuzetak.Trebalo je sakupiti sijeno, koje pokosila kosilica.Uz sve napore ljudstva nije bilo,pa sam morao,organizirati akciju kupioca sijena cak u Srebrenici. Imao sam par dobrih rodaka i prijatelja[drugova]pa sam to sve bez problema uspio,put je bio zanimljiv i svi ucesnici kazu dace ga pamtiti uviek i da ce ponovo krenuti,ako zatreba.Svima se zahvaljujem koji pomogose u jako potrebnoj akci a vama koji posjecujete nas Vukoljin-stan nudim prelijepe slike tih radova da vidite i da se posjetite na svoju i nasu Luku i Krusev do..
Polazak iz Srebrenice
Šarena Bukva
Enver Begić sa ekipom sakupljača sijena (poziranje na Šarenoj Bukvi)
Slika sa Šarene Bukve (najpoznatiji rejndžer u okolini poznat kao "Lepi" sa svojim džipom "Aždahom")
Napokon ekipa je stigla u Luku i kreće na odredište gdje treba sakupljati sijeno.
Livada gdje treba da se sakuplja sijeno (bolje reći ovdje je samo trećina posla koji treba da se odradi)
Ekipa ugledavši prostor i količinu sijena koja se treba sakupiti u roku od dan i pol opušteno sjeda i dogovara se odakle ko da krene sa radom i ko će šta raditi i ne pomišljajući da je ovo samo dio posla koji treba odraditi.
I napokon su se sjetili zbog čega su došli u Luku !
Rejndžer Lepi radi i daje podršku ostaloj ekipi pjevajući pjesmu od Ćane "Imam momka" (ne znam šta je čovjek mislio sa tim, ha,ha,ha,...!).
Ovog tipa (Kemo inače poslovođa u Cimos d.o.o Potočari) kada su ga vidjele kolege na ovoj fotki prozvali su ga "regler na vilama" .!
A kada su došli do dijela gdje se vidi i ostatak površine gdje se treba sakupljati sijeno momci su se zapanjili i počeli se hvatati hladovine !
Enver sa svojom rodicom sadijeva sijeno.
A ovdje možete pogledati i Lepov tins za prevoženje sijena !
Evo kako naša nena iz komšiluka sadjeva sijeno.
Nena silazi sa sijena.
A nakon posla, domaćin Dino Begić nam je priredio gozbu "jagnje na ražnju" (bez bruceloze) .
A ujutru nas je čekala, što bi naši ljudi rekli "kahva s' jajima" !