cibeg Admin
| Naslov komentara: Volio bih ponovo sresti? Tue Sep 06, 2011 6:38 pm | |
| Volio bih ponovo sresti?
Padom Srebrenice,grupa od 5 ljudi lutala je 2 mjeseca po sumama. Kada him je dojadila glad,samoca i strah,odlucili su negdje na Luckoj ili Zepskoj planini i ako tako mala grupa da se razdvoje. Cinilo him se dace tako u manjim grupama lakse se kriti i lakse se dogovarati,kuda i kako dalje. Otisle su dvie grupe po 2,tako da je jedan covjek morao o sebi brinuti sam. Odmah se odlucio ici prema slobodnoj teritori u pravcu Han-Pjeska.
Lutao je sam tri dana i tri noci,dok je dosao u jedno selo kod Han-Pjeska. Cim je ugledao prvu kuci,odlucio je ici pravo u Avliju i ako je znao da je srpska,zivot mu je bio dosadio a nije se mogao sam ubiti. Dok se pojavio u Avli,ugledala ga je neka snajka i pozvala musko osoblje iz kuce,da se u Avli nalazi nepoznat i sumljiv gost. Jedni su htjeli da ga ubiju drugi nisu dali. Posle detaljne price o svom zivotu i posle prespavane noci, izutra je izrucen u Vlasenicu u stanicu milicije uz potvrdu ko ga je predao i kome. U Vlasenici je bio jedno vrieme,meo grad i sta je trebalo po prici ovog domacina,ako sam dobro zapamtio Todor,kaze da je ovaj covjek razmjenjen i da se zvao Smajlovic Ibrahim iz ili okoline Srebrenice. Volio bih da ga ponovo vidi,da popiju skupa kafu,interesuje se ovaj covjek,dali je Ibrahim Smajlovic ziv.....
Ako neko zna Ibrahima i ako Ibrahim zeli takode da se sretne sa ovim covjekom,neka mi javi....
| |
|