WukoljinStan
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

WukoljinStan

HomeHome  portalportal  GalleryGallery  TražiTraži  Latest imagesLatest images  RegistracijaRegistracija  LoginLogin  

UKAZIVANJE VILE

Go down 
2 posters
AutorPoruka
Admin
Admin
Admin

UKAZIVANJE  VILE Empty
KomentarNaslov komentara: UKAZIVANJE VILE   UKAZIVANJE  VILE Zzzzzr10Tue Dec 21, 2010 11:08 am

UKAZIVANJE VILE

Na Youtube,pronasao sam par videa iz Srbije,koji govore o ukazivanju Vila u nekim mjestima.
Kod nas se pricalo isto,o ukazivanju,ovih ne postojecih bica ili necega drugog.Zbog toga sam i napravio ovaj video.
Svuda po svijetu,narod je govorio o tom ukazivanju Vila i raznih prikazivanja sto je po meni,postojalo u ocima pojedinac od straha.
Vila je nastala iz mitologije junastva,kao i mnogi junaci.
Price o Videnju Vila kod nas malo se razlikuju u odnosu na ove preko Drinske:
Nasi izmislioci uglavno su pricali kako su Vile gole i da imaju dugu do zemlje kosu,te niko nije pricao da ih je vidio ovako otvorene kao nasi susjedi,jer su kod nasih mastovana uglavno bivale kosom pokrivene i nista him se nije vidjelo sem kose i lica a tako su izgledale carobno.

Prikaza po mom misljenju,takode ne postoji,te su price nastale iz straha u odredenim trenucima.

Luka

U Luci od kako ja pamtim pricalo se o ukazivanju Vila Zaradovinom kod Stubla Begica,kod vode,
pricalo se da se ukazivala Vila,kod Sinjeg kamena,kod vode i da je tu cak zaboravila cesalj.
Pricali su stari ljudi da se ukazivala jednom lovcu na Brestoviku i drugom kod vode u Brestoviku,sve su to samo price u dugim zimskim nocima,nastale uglavnom po selima.

Prikaze su izmisljene,kao i Vile,samo ove prve cisto iz straha,ali nema dokaza da jedne ili druge postoje,price su ipak zanimljive,vise zavisno o masti pojedinca u odredenom vremenu...

Na vrh Go down
ekaz

UKAZIVANJE  VILE Empty
KomentarNaslov komentara: Re: UKAZIVANJE VILE   UKAZIVANJE  VILE Zzzzzr10Tue Dec 28, 2010 4:20 am

Zbog starih prica sam ovdi,imali ih jos,ove sam sve gotovo procitao...
Na vrh Go down

UKAZIVANJE VILE
Na vrh 
Stranica 1/1