Admin Admin
| Naslov komentara: CHARLOTTA Mon Dec 13, 2010 9:14 am | |
| CHARLOTTASielo u Charlotti, odrzalo se sinoc.Mozda i najbolje sielo u poslednjih 10 godina. Bilo je zanimljivo i sve je posjecalo na Bosnu i njene obicaje.
Povod za ovo sielo bio je Dan Drzavnosti BIH sa malim zakasnjenjem,dan Sevdalinke i tri godine KUD - Safet Isovic - Sve proteklo u najboljem redu,ali morao sam primjetiti da smo mi Bosnjaci i ovdi donjeli sa sobom sve ono sto nevalja. Dok sam sa jednom grupom ljudi razgovarao kako je liepo biti Bosanac,bar ovdi u Charloti i kako se nasa sviest pocela buditi,pominjuci i Dzamiju koja je u izgradnji,apelijuci da se trebamo masovno uclaniti u IZ-u.
Prica je otisla dosta daleko.
STO BOSANAC STO STRUJA....Djevojka,koju liepo vidite prihvatila je sve nase obicaje i ako je Amerikanka,kazu primila je Islam i dobro govori Bosanski,dok nase omladine nema ni trecina na nasim sielima kazu:Glupo him to sta se desava na sielu... ??? Djevojka koja je primila Islam i nase obicaje,jedina ima mjesec i zvjezdu na ledima...Kako rekoh,bilo je liepo sinoc biti Bosanac i Hercegovac... | |
|