cibeg Admin
| Naslov komentara: Prijavljeni svi opštinski kadrovi Thu Aug 26, 2010 3:00 am | |
| Prijavljeni svi opštinski kadrovi Na javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje stambenog zbrinjavanja kadrova na području Srebrenice prijavljeno je 77 lica sa višom ili visokom stručnom spremom, a aplicirali su i svi kadrovi, zaposleni u Administrativnoj službi opštine.
Ovo je potvrdio zamjenik načelnika opštine Ćamil Duraković napominjući da je juče istekao rok za podnošenje prijava. On je rekao da se radi o bespovratnim sredstvima od 300.000 maraka, koje je Savjet ministara BiH predvidio 2007. godine, u skladu sa Operativnim planom realizacije mjera programa oporavka i razvoja Srebrenice. - Kada je riječ o sredstvima za Srebrenicu svi su, nažalost, Srebreničani. Nije mi poznato da ova opština ima toliko kadrova - rekao je Duraković. Kaže da "mnogi imaju ambicije" da kroz ovaj projekat ostvare "neku ličnu dobit" o čemu će, tvrdi Duraković, opštinska komisija, koju treba da imenuje načelnik Osman Suljić, "strogo" voditi računa. - Načelnik će imenovati komisiju, koja će prikupiti aplikacije, obići teren i sačiniti predmjer i predračun radova, te bodovanje i predložiti spisak onih, koji ispunjavaju uslove. Međutim, biće teško formirati tu komisiju, jer su se svi prijavili na konkurs - istakao je Duraković. Potvrdio je da se i on prijavio na javni poziv, kao i svi načelnici opštinskih odjeljenja, potpredsjednik Skupštine, te neki odbornici. - Lično sam aplicirao i kao zamjenik načelnika opštine ponosno kažem da je bolje da idem javno i transparentno, nego da neko misli da sam ostvario nešto, putem nekih nelegalnih i drugih radnji - smatra Duraković. Dodaje da živi u kući svojih roditelja, kaže, nije potpuno adaptirana. Duraković naglašava da "kao diplomirani pravnik, stanovnik Srebrenice, povratnik, suprug i otac ispunjava sve uslove konkursa". - Ako ja to ne zaslužujem, ko onda treba da dobije sredstva - pita Duraković uvjeren da će ova tema "biti interesantna medijima". Javni poziv Javni poziv odnosio se isključivo na privlačenje i zadržavanje kadrova sa višom ili visokom stručnom spremom, koji imaju ili treba da zasnuju radni odnos u Administrativnoj službi, javnim preduzećima i ustanovama, policijskoj stanici i vjerskim zajednicama. Jedan od uslova je bio da podnosilac prijave nije do sada koristio sredstva za rekonstrukciju, ili izgradnju stambenog objekta, koji je predmet prijave, kao i da nije koristio sredstva iz Operativnog plana Savjeta ministara BiH.ZA KOGA GLASATI????Ovako se to brine za povratnike i izbjeglice.. http://srebrenica.in/index.php?option=com_content&task=view&id=1508&Itemid=1 | |
|