Admin Admin
| Naslov komentara: Sa Dervagom Sat Mar 21, 2009 4:55 pm | |
| Ova me Divokoza posjeti na jedan lov sa Dervisom Sulejmanovicem. Dogovorimo se jednom da idemo u lov,ali posto je van lovna sezona i nikako nije pogodno za lova,da necemo pucati na koze,samo uobzir dolaze jarci,tako izutra poranimo iza Trnovca, i negdi ispod Ohranova imanja na Demirovu dolu ja ugleda Divokozu,taman ispod mjesta gdje se moraju lovci penjati uza stijenu pomocu kuke. Nanisanim i preko oka vidim da joj prilazi jare ali srecom poveliko sto pokazuje boja dlake bilo je pocelo da dobiva crnu dlaku,obzirom da je tek suma pocela da lista.
Puska puce a koza se zakotrlja,jare pobjeze.DERVAGA JA UPRSKA,sto pita Dervaga, cheers ma rekoh kako ce se jare sada sa mlijeka nauciti na travu i vako zelenu sumu. Hajde,hajde ,kako se moj stomak privikava danas grah,sutra kompiri i ope tako nek se uci mlado je a bogami trebo si i njega ako si mogo bas bi dobro bilo za renle.Pa nismo o tome pricali kada smo posli.Ti razmisli da nejdes,a kada krenes udri sve sto naide.Zapecemo tevsiju Zajasikovicom a zena mu dode iz sela,kaze cula sam miris u grohocicu i znala sam odma da ste ubili. Navike i lovacka pravila.Ova kratka prica desila se jos dok je Dervaga vidijo i mogao hodati,znaci prije mozda 25 godina.Prica se desila u ovim stjenama u desnoj strani. | |
|