WukoljinStan
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

WukoljinStan

HomeHome  portalportal  GalleryGallery  TražiTraži  Latest imagesLatest images  RegistracijaRegistracija  LoginLogin  

Halid Zejnilovic

Go down 
2 posters
AutorPoruka
cibeg
Admin
Admin

Halid Zejnilovic Empty
KomentarNaslov komentara: Halid Zejnilovic   Halid Zejnilovic Zzzzzr10Fri Feb 26, 2010 4:27 am

Halid Zejnilovic Halid-2-1

Halid Zejnilovic

Halida rah. poznajem iz mojih djeci godina ali sam ga dobro zapamtio po njegovom osmijehu,
uviek raspolozenog.Halid se druzijo u glavno sa boljim ljudima u tom vremenu i imao je svoe mjesto kod svakoga.
Narocito je bio omiljen kod stari ljudi i djece.Stari ljudi preko zime stalno su ga molili i maxuz zvali da snjima sjedi,sijeli i da him pjeva uz Gusle.

Halid Zejnilovic Halid-2
Halid Zejnilovic i Taib Salic
Ovo je slika iz mladih Halidovih dana,Halid je u raskovcanom kaputu...

Djeci bi se uviek liepo javio i ako neko ruzi diete on bi ga odbranio na svoj nacin.
Volio je iznad svega lov,krivolov na Divokoze,dosta rjede lovio je Srne.

Pricao mi je rah.Husen Sehic da je isao sa Halidom rah. u lov i da je Halid bio posebno nadaren i sposoban lovac na Divokoze.
Jednom smo moj Amire dosli do Bieli Voda ali nigdi Divokoza.Neko je prie na dan naseg dolaska bio u lovu i sve ih otjerao prema Klotivcu.Halid predlaze da nocimo,pod Kapljivicom a ja kazem :Vidis da ih nema, dabe
gubimo vrieme,hajmo kuci imam ja puno posla.Halid me poslusa i krenemo prema Crnom potoku.
Kada smo dosli na Vrata iznad Crnog potoka i taman sjeli.Halid viknu,eno je.Meni je trebalo dugo vremena da ugledam tu divokozu.Divokoza je bila na nasoj strani iza Crnog potoka i vjeruj mi mnogo daleko i ne zamislivo da se gada na toj daljini.

Halid Zejnilovic CRNIPOTOKSAMALODRINE

Halid nasloni garabin na jednu ravnu hrastovu granu a ja se poceh smijati da on ne vidi.
Gledam u Divokozu,da rekoh vidim,dali ce i osjetiti metak kada prode u njenoj blizini.
U tom razmisljanju,odjednom Divokoza pade,tada zacuh i glas puske..

Halid Zejnilovic 27299_103743079655415_1000005917-1

Halid rah.
Poce se smijati,jesam li ti rekao da je nasa.
Gledam u Halida pa u ono mjesto gdje malo prie bila Divokoza,pa nemogu da vjerujem.Sta si se izgubio,hajmo je guliti,vidis da je mrak.Viknu Halid.
Tada mu objasnih da nisam uopce vjerovao da se moze pogoditi na toj daljini.
Moze,jednom sam ubio sa Kapie iznad Grohocica,bilo je dalje.
Ogulimo Divokozu i jedva za vida izadosmo na Grad.Znaj Amire da Luka nie imala nikada takvog majstora za lov
uz Garabin,bio je sposoban i dobro je vidio.
Pricao mi je i rah. Abid Mujic dosta liepih dogadaja u lovu sa rah.Halidom.
Mislim da je rah. Abid bio naj-vjerni prijatelj Halidu.
Amire treba ustati na noge kada se Halid pominje,tako mi je Abid Mujic rekao poslije rata u jednom selu kod Dobrosevica na kosidbi Alije Mujica.
Osjetio sam na boji glasa da Abid nije nikada zaboravio Halida Zejnilovica.
Bili su to pravi drugovi i prijatelji kakvih danas vise nema,bilo je to veliko bogastvo kod ljudi.

Halid Zejnilovic 15ROSERAIN-1Halid Zejnilovic 15ROSERAIN-1

Halidovu pogibiju u lovu malo sam opisao na Forumu.
Kada god budem u Luci i dok budem mogao otici,posjeticu Mezar rah.Halida
Halid rah.bio je uzor u lovu svim Lucanima,pa i sire,onim koji su ga poznavali...

Halid Zejnilovic Rabija-1
Rabija i Ramiza,Halidove cerke..

Rabija je imala tek desetak godina kada je izgubila oca,sestra joj jos manje.
Adil je bio malo stari i tek je bio posao u srednju skolu.
Pored svih nedaca,uspjeli su odrasti i svi liepo zive,mogu zamisliti koliko bih Halid rah.bio srecan da je mogao vidjeti tako liepu djecu,kako bih bio srecan da ih gleda dok rastu i odlaze svojim putem..
Molim Alaha da Halidu podari liepi Dzenet,njegovoj djeci mnogo srece kroz zivotne puteve...

Pogledaj ispod komentar

Na vrh Go down
Admin
Admin
Admin

Halid Zejnilovic Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Halid Zejnilovic   Halid Zejnilovic Zzzzzr10Sat Feb 27, 2010 9:24 pm

Halid Zejnilovic Babo-1
Halid rah.pogini je 1968 god.

Halid rah. Slikat u Godjenjima rodno mjesto njegove majke.
Halid rah.sa Guslama je isao u Radio Sarajevo i svuda je bio rado viden.

Na vrh Go down

Halid Zejnilovic
Na vrh 
Stranica 1/1