Admin Admin
| Naslov komentara: Posjeta Vasigtonu Wed Feb 24, 2010 5:58 am | |
| VasigtonMoj put za Vasigton,bio je veoma dug i naporan. Nisam napravio snimak koliko sam zelio iz raznoraznih razloga,ali i pored toga ima zanimljivih momenat. Isao sam malo da kazem usput i u goste u Pelsivaniju kod rodaka Abdulaha Begica. Pokusacu malo da slikom pokazem i razliku u klimi u ovm godisnjem vremenu.....Snimak ispred mojih vrata pri samom polasku za VasigtonPrvi odmor negdje u Virdini,nakon predenih 400kmKuca mog domacina Abdulaha BegicaNisam uspio da slikam kucu Avdagine sestre Hanife,koja je udaljena nekih 70 metara,bila je nocMalo se vidi iza svjetlaOvo je kuca druge Avdagine sestre Sadike,koja je udaljena od njega oko 200m Nie potreban komentar za ove porodice,kuce pokazuju dosta toga.U Nedelju Avdaga mi pokazuje, blize skijaliste svoga grada,da vidim kako to izgleda..Avdaga mi objasnjava na mapi skijaliste i kaze da se i sa druge strane ovog brda nalazi isto skijaliste....Pored skijalista i Fontana sa manjim jezeromIza ove zgrade nalazi se Biela Kuca.. Detalj iz neposredne blizine Biele KuceBiela kuca,drugi ulaz..Ovaj pokazuje prstom na Bielu Kucu..Abraham i njegovo Orude..........................PentagonKada sam oko 8h sati izutra izasao iz Hotela prema Bieloj Kuci,udaljenoj oko 1000m Naisao sam na ovaj mali parkic u kom je jedan covjek spavao na Betonu u nekoj vreci a drugi iznad njega na Klupi,zamotan u neko cebe,prekriven najlonom.Ja sam jedva od hladnoce isao i siguran sam da nebi tu prezivio noc.. Kazu neke majke odbace nevaljalu djecu??Ove snimke,napravio sam po povratku u BIH Ambasadu,vidite cebadi gdje covjek nocio a trenutno daje vjestacko disanje koljenima da prorade,koliko ce dugo ko zna??Avdaga je samnom dosao i u Vasigton,to je jos jedan dokaz da nemoze svako biti rodak ni pravi prijatelj,savladivao je isprepletane Vasinktonske puteve,kao neki vele majstor olimiske staze.... Ovu sliku sam ostavio namjerno poslednju i kanim se napisati jednu kratku pricu mog putovanja u Vasigton radi pasosa. Ova prica bice sigurno korisna svakome ko misli ici gore da vadi nas Bosanski Pasos. Moja priprema trajala je dva ipo mjeseca a davanje otisak 24h.... Opsirnije ovih dana.... [i] | |
|