Naslov komentara: KLOTIVAC Tue Jan 26, 2010 8:35 am
KLOTIVAC Klotivac je jedno od ljepsi sela pored Drine na Srebrenickoj opcini. Pored prirodnog dara,ima stari istoriski grad od Yehinje,koji bih se mogao dobro iskoristiti u turisticke svrhe. Klotivac je i naj povoljnije mjesto za plazu na Srebrenickoj opcini,ali nasi ljudi vole pored brane biti glupi Bosanci nego biti svoj na svome. Pogodno je mjesto i za otvaranje ribnjaka,gotovo isto kao u Zepi. Odmah od Klotivca nastaje cuveno loviste Susica i Biele Vode Susica ima najbolje Divokoze,na Balkanu a mozda u cieloj Evropi....
Camac koji nas posjeca na stara vremena,ovako smo nekada u Luku dolazili naj-lakse..
Priroda je i boje obradila...
Slike su zaista preliepe,hvala Avdaga tebi a bogami i tvom Dajdzi..
U Klotivcu je uviek bilo dobrih ljudi a bogami i cura....
U Klotivcu je uviek bilo zanimljivo,nekada je ovdi prevozila LJeposava.Ovdi se prie zvalo Tiho,dok je bila ziva Drina,pa su se utopljenici najcesce ovdi zaustavljali u kraju.Lucani bi u povratku iz Baste ili Uzica morali i konaciti...
U Klotivcu je ciela obala Drine pristupacna...
Ovo je onaj potok u Srbi odakle ste Klotivljani cesto camcima krali drva....
Vjerujem da je ljepse u Klotivcu nego u Dzordi ali???
Liepa je Drina svuda,ali dabogda presusila...
Vidite Klotivac, u pravcu najvise brdo su biele Vode....
U Klotivcu sam imao prave rodake i uviek mi je bilo drago ici dole......... Vidite kako je ovdi pristupacna obala Drine.Volio bih da ste slikali Vodu u Klotivcu,gdje sam prvi put u zivotu ...
Ratna nesreca je strasno pogodila ljude u Klotivcu,poginulim zelim liepi Dzenet a prezivjelim mnogo selama i M... maxuz.
Slike su Avdaga za 10-u
U Klotivcu ima svega......
Ovo je Avdagin Dajdza,Jakub Halilovic,prie rata bio Dir.Socialnog u Srebrenici..
Slike je poslao Avdulah Begic [Avdaga],hvala Avdagi jos jednom za ovako divne slike i hvala tvom Dajdzi...
Drina Povrsina sliva rijeke Drine iznosi 7.240 km2. Duzina je 346 km, a proticaj – 21 m3/sec. Nastaje kod Scepan Polja na granici BiH i Crne Gore, od dviju rijeka Pive i Tare. Dolina je kompozitna, sa dugim i dubokim klisurama i kanjonima. Glavne pritoke su: Sutjeska, Cehotina, Lim, Praca,Zepska rijeka Drinjaca, Janja...Hidroelektrane: Visegrad, Perucac i Zvornik.
KLOTIVAC
Stranica 1/1