Admin Admin
| Naslov komentara: VUKOLJIN-STAN Wed Dec 09, 2009 3:51 am | |
| VUKOLJIN-STAN
Vukoljin stan,docekuje svoju 14 Zimu bez svojih stanovnika. Najpovoljni dio Luke za zivot,Vukoljin stan,nikako da se oporavi od svoje samoce,ovdi samo ljeti u zadnjih nekoliko godina zivi Dino.Sjecam se mnogih ovdasnjih stanovnika,koji nazalost vise nisu medu zivima.Koliko mi je bilo drago cuvati stoku sa amidom od moga oca rah.Avdom.Avdo je znao na pamet svu istoriju naseg porjekla pa i drugih prezimena iz Luke. Hoce li njegovo ognjiste obnoviti njegov unuk Izet,koji u istinu ima dosta Avdinih lijepi gena. Hoce li neko obnoviti ognjiste rah.Memisa,koji je bio pravi prijatelj cielog stanovnistva na Vukoljinu stanu. Dino kako tako odrzava ognjiste rah.Mulanazifa.Bilo je na Vukoljinu stanu oko 15 domacinstava,danas je to prazan prostor. Sjecam se otkupne stanice,sumskih plodova i kore na Vukoljinu stanu,sjecam se i mini prodavnice [MAGACINA] na Vukoljinu stanu.Stocne pijace a nekada je gore bio i Han,vise nema nista,sem Srebrenicke policije.....Snijeg samo sto nie pao,ali ovdi je i dalje liepo... Raskresce i krivina na Vukoljinu stanu...Dugo sam mislio gdje nastala ova slika,Zacupriom u Dininom cairu..Sumarnica na Vukoljinu stanu ili Stubica Begicima koju su napravili Selmanagici..Ponjerak.......Materijal za kucu Ahmi Sehicu,Ahmo je istinski radisa i svaka mu cast........................................................................... Ovog Zeca su sreli na samom ulazu u Luku.Pitali su ga kuda ce u selo iz Planine? Na planini iza svakog grma i iza svakog drveta viri Srebrenicki policajac ili Lovocuvar,Sumar, i neki Ispektori,morao sam potraziti sigurnije mjesto.Odgovorio je uplaseni Zec ......SLIKE JE POSLAO ENVER BEGIC-HVALA | |
|