mumin
| Naslov komentara: BRATUNACKI PROBLEMI Sun Nov 22, 2009 6:10 am | |
| BRATUNAC Bratunac: Mustafa Golić traži da policija spriječi Pavlovića da uđe u salu Nakon što odbornik Vojin Pavlović nije postupio po odluci Skupštine opštine Bratunac na nastavku 4. redovnog zasjedanja, a odnosila se na njegovo udaljavanje sa sjednice, on je pismeno obaviješten da se mjera udaljenja odnosi na sva zasjedanja 4. redovne sjednice zbog toga što je uzurpirao govornicu i ometao rad.
Nezadovoljan takvom odlukom, predsjednik Drinskog okruga SRS "Vojislav Šešelj" održao je pres konferenciju na kojoj je želio upoznati javnosti o čemu je zapravo riječ.
Usvajanje izvještaja
- Samo sam insistirao na tome da se svim građanima omogući da prate sjednice SO kako bi se sami uvjerili kako se radi. Na sjednici su se našli izvještaji javnih ustanova. Usvajem mnogih izvještaja, poput onog Doma zdravlja koji je u gubitku oko 600.000 KM, samo se želi prikriti nerad. A to dalje nerazvijenu bratunačku privredu vodi u sve veći kolaps - kazao je Pavlović, koji se protivio usvajanju izvještaja.
On je naglasio da će kao jedan od rijetkih kritičara skupštinske većine, iskoristiti sva raspoloživa sredstva da prisustvuje sjednici.
On je poručio da će se u ponedjeljak pred Skupštinom naći masa nezadovoljnih građana koji će svoje negodovanje demonstrirati bacanjem jaja i jogurta na odbornike.
Spriječiti incidente
Mustafa Golić, predsjednik SO kazao je da drugi nastavak 4. redovne sjednice neće početi ako mu Pavlović bude prisustvovao.
- Tražim da policija spriječi Pavlovića da 23. ovog mjeseca, za kada je zakazan nastavak sjednice, uđe u salu hotela "Fontana" gdje se održava sjednica jer nije postupio po odluci SO - kaže Golić.
Komandir bratunačke policije kazao je da će policajci biti na licu mjesta i neće dozvoliti da dođe do fizičkih incidenata.
Načelnik otplaćuje dugove
- Ja znam da načelnik ruši sve i svakog ko kritikuje njegovu vlast, u čemu mu pomaže Mustafa Golić, ali meni je narod dao mandat i želim da pričam istinu o tome šta se sve radi u ovom gradu. Nakaradni izvještaji se usvajaju jer su to ustanove putem kojih načelnik otplaćuje dugove pristalicama njegove većine tako što u njih zapošljava odbornike ili njihove srodnike - kaže Pavlović i naglašava da nigdje u svijetu nije zabilježeno da aktuelna vlast sa sjednica isključuje neistomišljenike. | |
|