cibeg Admin
| Naslov komentara: NOSTALGIJA Wed Oct 14, 2009 1:16 am | |
| Nostalgija Evo me u zemlji koja nije moja, Na postelji mekoj bez sna i spokoja. Nisam gladan hrane, niti žedan vode, Al' željan sam svega tugo moja. One mirne Bosne i one slobode i tebe rode, i tebe rode.
Pošalji mi pregršt šišarki iz rodnog kraja, I gutljaj hladne vode iz bivšeg nam raja, I mirisa zlatno-zelene trave Sa livade pored rijeke Drine. A cvrkut ptica iz liščara i četinara (koji srce para) Znam, ne možeš spakovati, kućo stara, ... da i ovdje ga ima, ali ovaj nema zara!
Družim se, rode, ovdje sa vjetrovima Blekinge i Skone (To mi je druga domovina, dobro da je ima) Treperim u krošnjama švedskih vrtova i suma Rebrim se u jezerima, saplićem u travama Pogleda upravljenog k' našim prostorima Našim srušenim domovima. Mislim o našim bivšim i budućim veseljima I našim neuništivim obitavalištima Valjda ih ima, Valjda ih jos ima. Godeslav Zovko[/size]
KRAJ MOĆNIH "Putuješ po svijetu da bi vidio kako su završili oni prije tebe Bili su od tebe moćniji i više su spomenika na zemlji ostavili." I što si vidio? Pusto groblje bez kraja i početka. Vidio si samo zemlju crnicu kojom je Voljeni dušu njihovu napunio.
| |
|