Admin Admin
| Naslov komentara: SLIKE IZ PELSIVANIJE Wed Jul 22, 2009 12:56 am | |
| Pelsivanija USA Avdulah Begic,poslao je slike sa vjencanja svoga sestrica Hakije Ibrica. Hakija je sin Edhema i Hanife.Edhem je rodom iz Klotivca a Hanifa iz Luke. Avdulah,zvani Avdaga u zadnje vrijeme nadimak njegov se mijenja u Avdibeg,poslao je ove slike,kao famelijarne,bez onih sa zvanicama i posebno isticanim momentima.Avdulah zivi kod svoje dvije sestre u blizini svu troje su kupili nove kuce u najboljem naselju svoga mjesta,ispred vrata svojih mogu svi razgovarati jedni sa drugima tako su blizu.Uglavnom snasli su se odlicno...Avdulah BegicEdhem Ibric,otac od mladozenje sa Avdagom , njegovom suprugom Muneverom i sinomMunevera sa majkom od mladozenje Hanifom.Obadvije vaze za mudre i pametne zene u svom okruzenju. Hanifa je cerka Kadrije Begica iz Luke,vazila je kao biser u svojoj porodici.Sjecam se kada bih Kadrija poslao neko od djece u prodavnicu da za kratko radi mjesto njega ako to nije bila Hanifa u njenoj pojavi u kuci,Kadrija bi poviko:Ide Hanifa,ona bih odma znala kuda,tako da je bila najpovjerljiva medu djecom...Hakija i Amela Ibric..Na terasi mladozenje,malo plesa..Ovdi se ne gubi vrieme...Jedna od zajednickih slika..Krajnja je mladina sestra,isto tako sa druge strane krajnji covjek je njen muz.. Ostali su poznati...Bar meni.. A ovo su Avdagini i gospode Munevere sinovi..Munevera sa sinom Abdelom,koji je najbolji u skoli,aferim Sokole,ticu iz Sokolova...Jos jednom Munevera sa mladim sinomMunevera moze biti primjer,mnogima,kakva zena treba da bude,bogami i Avdibeg se uozbiljio..Pored toga sto je ovo liepa porodica,hocu da kazem da je moje predvidanje da ce ovaj stari Avdagin sin Abdel biti buduci najveci gospodin koji se ikada rodio u Begicima...Almin Ibric,Abdel Begic,Edhem Ibric otacod Almina i od mladozenje Hakije Hakija Ibric,Avdulah Begic i njegov mladi sin Armin. Ovo su Avdagini sestrici,sinovi i zet,slika koju treba cuvati...Jedna zajednicka prijateljska slika...I da nisu Begici bili bi opet lijepi...Slike su sve prelijepe...Zet i Surak,zagrlili se...Munevera je ponosna na svog sina..Sliku Avdagine kuce imao sam od ranije...Klotivac | |
|