Admin Admin
| Naslov komentara: Usamljeni Pripecak.. Mon Apr 20, 2009 4:11 am | |
| Zaboravljeni PripecakPripecak je slicne sudbine Luke i Kruseva dola. Vjekovima bijo i ostao na repu razvoja maticne opcine Rogatica, isto tako i MZ Zepa.Pamtim stari dobri Pripecak.Pamtim dosta starih dobri ljudi koji su uspjeli da dovedu u svoje selo sruju,vodu i kakav takav put.Moja nena je iz tog sela i tamo sam cesto svracao kod Ramica i Otajagica. U Pripecku je vazda bilo vrijedni momaka i djevojaka,vjerovatno zbog dobre prirodne okoline, bogami i dobra soja. Pored svega sto Pripecak krasi,jos uvijek nemaju puta,pa se Pripecak moze nazvati bratom Luke i Kruseva dola. Hoceli brzo doci bolji dani za ovo i ova sela jos je tesko bilo sta reci,nada postoji dok je god covjek ziv,mnogi nazalost su i pomrli u iscekivanju tako zeljene nade... Pamtim teferice koji su se odrzavali povodom dovoda vode u Pripecak,rijetko je bilo takvih dobri teferica...Voda u Pripecku,zbog koje su bili ne zaboravni teferici...Novi Pripecak...Pogled sa Mrdeza na Pripecak..Sulejman sa istog mjestaDetalj iz Pripecka na Drinu..Klis u Pripecku...Prirodne ljepote ispod Pripecka..Jos jedan prirodni detalj..Ovo usamljeno Pripecansko drvo,posjeca me na usamljeni Pripecak u odnosu na druga zepska sela.... | |
|